Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Μια μικρή ομάδα ανθρώπων, πρώην μελών του Κινήματος Δεν Πληρώνω, αυτοχαρακτηριζόμενοι σαν μέλη της "Συντονιστικής Επιτροπής" του Κινήματος Δεν Πληρώνω, προσφέρουν πρόθυμες υπηρεσίες στους απανταχού εκλεκτούς υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ στις προσεχείς δημοτικές εκλογές.
undefinedΆτομα που έχουν  τεθεί εκτός Κινήματος περιφέρουν την δημοφιλή και τιμημένη σημαία του Κινήματος Δεν Πληρώνω, σαν σημαία ευκαιρίας στις καθεστωτικές διαχειριστικές ορέξεις του ΣΥΡΙΖΑ.
Παλιότερα είχαμε τη Φιλαδέλφεια - Χαλκηδόνα και την Πεντέλη.
Πρόσφατα έχουμε τα Βριλήσσια.
Εκεί κατεβαίνουν σαν υποψήφιες δημοτικές σύμβουλοι δύο πρώην μέλη του Κινήματος μας.
Η μία κάτοικος Κηφισιάς και η άλλη κάτοικος Γαλατσίου.
Φαίνεται καθαρά ότι στόχος αυτών των υποψηφίων είναι όχι η εξυπηρέτηση των αναγκών των τοπικών κοινωνιών, μιας και δεν διαμένουν αλλά ούτε τους συνδέει το παραμικρό με την περιοχή, αλλά η μικροπολιτική  εξαργύρωση των αγώνων εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών που στήριζουν και αγωνίζονται πάνω στις αρχές και τα οράματα του Κινήματος Δεν Πληρώνω.
Η διαφαινόμενη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές έχει γίνει πόλος έλξης για ποικίλης προέλευσης οπορτουνιστές.
Έτσι μετά την "διεύρυνση" με ότι πιο δυσφημισμένο από το αποδομημένο σάπιο ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ , για τους δικούς του λόγους, επιχειρεί μια άλλη διεύρυνση προς τα "αριστερά" του.
Το Κίνημα Δεν Πληρώνω πάντα υπήρξε στόχος του ΣΥΡΙΖΑ.
Προσπάθησε αρχικά να το ενσωματώσει και όταν   συνάντησε σθεναρή αντίσταση από τα στελέχη του Κινήματος Δεν Πληρώνω, προσπάθησε να το διαλύσει.
Επανειλημμένα αντιμετωπίσαμε τις λυσαλέες προσπάθειες του  Σύριζα ενάντια στο Κίνημα μας, ιδιαίτερα τις παραμονές των εκλογών.

Το Κίνημα Δεν Πληρώνω πάντα πάλευε και παλεύει πάνω σε θέματα αρχών ενάντια στα μεγάλα συμφέροντα . Ο ανειρήνευτος αγώνας μας για ελεύθερους δρόμους χωρίς διόδια, για ελεύθερη πρόσβαση όλων των πολιτών στα δημόσια κοινωνικά αγαθά (παιδεία, υγεία, ρεύμα, νερό κλπ) και για πολιτική ανατροπή του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος, έμπαινε εμπόδιο στην πολιτική παζαρεμάτων του Σύριζα με τους ισχυρούς.

Την ώρα που τα μέλη του Κινήματος Δεν Πληρώνω οδηγούνταν στα δικαστήρια από το κράτος των μεγαλοεργολάβων,  πρωτοκλασάτα στελέχη του Σύριζα έδιναν «γη και ύδωρ»  σε συναντήσεις με τους μεγαλοεργολάβους διώκτες του Κινήματος μας.
Οι πράξεις πολιτικής ανυπακοής του Κινήματος Δεν Πληρώνω που μας οδήγησαν σε δεκάδες δίκες, ταυτόχρονα αύξησαν την αποδοχή μας  σε ευρύτατα στρώματα της κοινωνίας.

Δεν είναι καθόλου τυχαίος ο χρόνος που επιλέχτηκε για να επιτεθεί ο Σύριζα στο Κίνημα μας.   
Είχαμε δύο φορές απόπειρες  προσάρτησης ή διάλυσης  ενάντια στο Κίνημα  Δεν Πληρώνω   παραμονές εκλογών.  Την πρώτη, τις παραμονές των εκλογών του 2012 και την πρόσφατη, τώρα,  λίγο πριν τις δημοτικές και τις ευρωεκλογές.
Οι αποστάτες "μαθητευόμενοι μάγοι", που προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν τον Σύριζα και την δημοφιλία του Κινήματος Δεν Πληρώνω, θα διαπιστώσουν σύντομο ότι όποιος δεν έχει αρχές έχει τέλος. 
Οι παλιές καραβάνες του Σύριζα αλλά και οι μεταγραφέντες από το Πασόκ δεν είναι για τα μέτρα τους στα παιχνίδια της μικροπολιτικής χειραγώγησης.


undefinedΤο Κίνημα Δεν Πληρώνω κάνει τις οποιεσδήποτε συμμαχίες του πάντα πάνω σε αρχές και αποκλειστικά  μέσα από συλλογικές διαφανείς διαδικασίες  των  αρμοδίων  οργάνων του κόμματος.


Το Κίνημα Δεν Πληρώνω στέκεται αταλάντευτα ενάντια στις λογικές και τα άτομα  που προωθούν πρακτικές διάλυσης και ενσωμάτωσης μας  σε κόμματα διαχείρισης ενός παρακμασμένου συστήματος  που έχει οδηγήσει σε όλεθρο ολόκληρη την κοινωνία.
Κύριος γνώμονας  είναι το καλό του 99% του λαού και όχι οι όποιες μικροπολιτικές σκοπιμότητες και προσωπικές φιλοδοξίες  κάποιων ατόμων.
Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ
www.kinimadenplirono.eu
epitropes2010@gmail.com
τηλ. 21101928392110192839
Παρακάτω δείτε το "ανεξάρτητο" σχήμα των Βριλησσίων που στηρίζουν και συμμετέχουν οι καπηλευτές του Κινήματος Δεν Πληρώνω:
ΕΚΔΗΛΩΣΗ - ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ¨ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΠΟΛΗΣ¨ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ - Sat, 26 Apr 2014 23:45:31 +0300
ΕΚΔΗΛΩΣΗ -  ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ¨ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΠΟΛΗΣ¨ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ
Ο συνδυασμός ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΗ διοργανώνει την Δευτέρα 28 Απριλίου στις 19.30 μ.μ. στην πλατεία Αναλήψεως ανοιχτή συζήτηση με θέμα: ¨Βριλήσσια Ελλάδα Ευρώπη, Γυναίκες στο προσκήνιο¨.
Κεντρική ομιλήτρια θα είναι η κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
Θα μιλήσουν επίσης η κ. Σία Αναγνωστοπούλου υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και η κ. Ελένη Σακισλή υποψήφια Δήμαρχος Βριλησσίων.


ΕΛΕΝΗ ΣΑΚΙΣΛΗ: ΦΕΡΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ - Fri, 04 Apr 2014 10:39:13 +0300
ΕΛΕΝΗ ΣΑΚΙΣΛΗ: ΦΕΡΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: http://www.youtube.com/watch?v=IwZd
Συνέντευξη παραχώρησε στα Βριλησσιώτικα Νέα στις 2.4.2014 η Ελένη Σακισλή υποψήφια Δήμαρχος Βριλησσίων επικεφαλής του νέου δημοτικού συνδυασμού που υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ "Ανοιχτή Πόλη Αλληλεγγύης και Πολιτισμού".
Αφού εξήρε την ενημερωτική προσπάθεια τοπικής ενημέρωσης μέσα από την ιστοσελίδα μας, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η ίδια και η οικογένειά της ζουν πάρα πολλά χρόνια στα Βριιλήσσια. "Είμαι παλιά στα Βριλήσσια, εδώ τελείωσα το σχολειό μου, εδώ μεγάλωσα τα παιδιά μου, εδώ ζει η οικογένειά μου, στη Δ.Ο.Υ. Χαλανδρίου εργάστηκα και υπηρέτησα τους Βριλησσιώτες και οι περισσότεροι με γνωρίζουν" είπε.
Είναι πολύ σημαντικό στις δύσκολες ημέρες που περνάμε ο ένας να στηρίζει τον άλλο. Αυτό πρέπει να το κάνουμε όχι μόνο από τις δουλιές μας αλλά και στις προσωπικές μας υποθέσεις.
Ανοιχτά ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει στα Βριλήσσια την παράταξη "Βριλήσσια Ανοιχτή Πόλη Αλληλεγγύης και Πολιτισμού". Υπήρξαν διεργασίες και πολλές συζητήσεις. Όσοι συμμετέχουμε σ' αυτήν την προσπάθεια εκφράζουμε τον προοδευτικό χώρο.
"Καταλαβαίνω ότι η απόφαση αυτή έχει εκπλήξει θετικά όσους πιστεύανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα στήριζε κάποια άλλη παράταξη αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει ό,τι έχει πει στον κόσμο να το κάνει πράξη και μόνο αν έχει μια αντίστοιχη εισροή ανθρώπων μπορεί να γίνει αυτό αλλιώς θα μείνει στα λόγια" συμπλήρωσε η Ελένη Σακισλή.
Θα μας στηρίξουν και άλλα κόμματα σε αντιμνημονιακό και αντικαλλικρατικό επίπεδο όχι όμως το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ.. Κάνουμε συνεργασίες με φορείς και συλλογικότητες συμπλήρωσε.
Η παράταξή μας ποτέ δεν είχε φτάσει στην ευχάριστη θέση να έχει έναν δημοτικό σύμβουλο ώστε να ενημερώνεται και να καταθέτει τις προτάσεις της.
Η Ανοιχτή Πόλη αποτελείται από ανθρώπους με προσωπικότητα από οντότητες και σκεπτόμενους δημότες. Ανθρώπους με έντονη δράση στην πόλη σε φορείς και συλλόγους και πάντα δίπλα στους πολίτες επισήμανε.
Ένας από τους στόχους μας είναι έχουμε μία άριστη συνεργασία με τους συνδυασμούς της Αριστεράς και θα το προσπαθήσουμε και ελπίζουμε να τα καταφέρουμε.
Είχα ασχοληθεί με τα κοινά της πόλης μας με το σκεπαστό της Αττικής Οδού, με τη δασοπροστασία τότε που δεν ήταν οργανωμένη, με τον εξωαραϊστικό σύλλογο κλπ αντίστοιχα και οι περισσότεροι από εμάς δεν υπήρχε δραστηριότητα που να μην έβλεπες τους ανθρώπους αυτούς να απουσιάζουν.
Ο κ. Ιωαννίδης έχει προβάλλει ένα συγκεκριμένο προφί μέσα στο Δήμο. Δεν είναι ο Δήμαρχος τον οποίο πρεσβεύουμε εμείς. Δηλαδή να είναι μόνο για τις δημόσιες σχέσεις και να μην αντιδρά να μην αντιστέκεται να μην παρεμβαίνει.
Δεν κατάφερε να μιμηθεί τον Ν. Παπαδόπουλο και η παράταξή του δεν έμεινε συσπειρωμένη.
Είναι απολύτως ταυτισμένος με την ΝΔ και στηρίζεται από αυτήν. Οι δημότες ξέρουν ότι το κόμμα αυτό  ευθύνεται για το κόψιμο των μισθών τους, των συντάξεών τους, για την πείνα, τις απολύσεις, την ανεργία. Ο πολίτης πια ξέρει ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ φταίνε γι' αυτά.
Για τον πολιτισμό στην πόλη μας τόνισε ότι θέλουμε να αλλάξουμε πολλά πράγματα γι' αυτό και το επισημαίνουμε και στον τίτλο μας. Ενώ υπήρχε μια υποδομή κι ένας κόσμος με πολλούς καλλιτέχνες εδώ δεν αξιοποιείται τίποτα.
Παλιά έστω είχαμε τον κινηματογράφο μας τον Άρη που αποτελούσε και την έξοδό μας τότε του Σαββατοκύριακου. Τώρα ο Δήμος μας δεν έχει απολύτως τίποτα. Μα καλά είναι δυνατόν να μην μπορεί να έχει έναν κινηματογράο ο Δήμος μας; Επισημαίνω ότι στο Β΄Δημοτικό Σχολείο οι δάσκαλοι ήδη προβάλλουν ταινίες αλλά και άλλοι φορείς.

Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση της ομάδας που καπηλεύεται τον τίτλο και τους αγώνες του Κινήματος Δεν Πληρώνω - Πουθενά βέβαια δεν αναφέρουν ότι πρόκειται για ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ:

Στο Δήμο Βριλησσίων το Κίνημα Δεν Πληρώνω συμμετέχει και στηρίζει τη δημοτική παράταξη «Βριλήσσια - Ανοιχτή Πόλη Αλληλεγγύης και Πολιτισμού».

Μετά από συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής του Κινήματος Δεν Πληρώνω, αποφασίσαμε τη στήριξη και ενεργή συμμετοχή μας στη δημοτική παράταξη «Βριλήσσια - Ανοιχτή Πόλη Αλληλεγγύης και Πολιτισμού», με υποψήφια Δήμαρχο την Ελένη Σακισλή. Στο ψηφοδέλτιο της δημοτικής παράταξης εκ μέρους του Κινήματος Δεν Πληρώνω θα συμμετάσχουν οι συναγωνιστές: Μαρία Λεκάκου, ιατρός, ιδρυτικό μέλος του Κινήματος Δεν Πληρώνω και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του κόμματος, Ηλέκτρα Μπραβάκου, δημοσιογράφος-διεθνολόγος και επίσης ιδρυτικό μέλος του Κινήματος Δεν Πληρώνω και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του κόμματος και η Ελευθερία Γουμενάκη, εργαζόμενη της ΔΕΗ και ενεργό μέλος του Κινήματος Δεν Πληρώνω.

Οι συναγωνιστικές και πολιτικές σχέσεις του Κινήματος Δεν Πληρώνω με τους συνυποψήφιους μας στη δημοτική παράταξη «Βριλήσσια - Ανοιχτή Πόλη Αλληλεγγύης και Πολιτισμού», σφυρηλατήθηκαν μέσα από τους κρίσιμους καθημερινούς αγώνες της τοπικής κοινωνίας που δόθηκαν το προηγούμενο διάστημα.

Αγωνιστήκαμε μαζί ενάντια στους πλειστηριασμούς και στα χαράτσια, αντιστεκόμενοι στις αντιλαϊκές πολιτικές της κυβέρνησης που επιχειρεί να επιβάλλει συνθήκες ραγδαίας φτωχοποίησης στους κατοίκους της πόλης μας. Δημιουργήσαμε εστίες αντίστασης και αλληλεγγύης στα Βριλήσσια και την ευρύτερη περιοχή, αποτρέποντας σε μεγάλο βαθμό την εξάπλωση της ανθρωπιστικής κρίσης που επέβαλλαν οι βάρβαρες πολιτικές της κυβέρνησης και των πολιτικών εντολοδόχων της στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Με την συμμετοχή μας στο ψηφοδέλτιο της δημοτικής παράταξης «Βριλήσσια - Ανοιχτή Πόλη Αλληλεγγύης και Πολιτισμού», φιλοδοξούμε κάνουμε ένα ακόμη βήμα προς την κατεύθυνση της συλλογικής αντίστασης για την ανατροπή των πολιτικών που καταδικάζουν τους συνδημότες μας να ζουν σε συνθήκες ενός νέου μεσαίωνα.

Με τους κοινούς μας αγώνες σαν παρακαταθήκη και με κοινό όραμα για την επόμενη μέρα του Δήμου Βριλησσίων, προχωράμε όλοι μαζί μέχρι την τελική νίκη.
  • Blog Archive