MytiliniPeripolikoPatise (1)
Ένα περιπολικό που μπήκε ανάποδα στον μονόδρομο της Ερμού στη Μυτιλήνη πάτησε χθες το μεσημέρι στις 15:30 μπροστά στα μάτια δεκάδων ανθρώπων την αδέσποτη σκυλίτσα που βλέπετε στις φωτογραφίες.
Την καταγγελία έκανε γνωστή η ιστοσελίδα www.lesvosnews.net, η οποία και δημοσίευσε και τις φωτογραφίες κατά την μεταφορά του ζώου στον κτηνίατρο. Οι αυτόπτες μάρτυρες...
μεταξύ των οποίων και ο Παναγιώτης Σαλαβός, όπως διαπίστωσε το www.zoosos.gr - ψάχνοντας πληροφορίες γι’ αυτό το έγκλημα – καταγγέλλουν ότι αν και φώναξαν επανειλημμένα προς τον οδηγό του περιπολικού με αριθμό κυκλοφορίας Ε.Α. 26653 για να σταματήσει, εκείνος πάτησε γκάζι και διέφυγε.
Ένας αυτόπτης μάρτυρας όμως αναγνώρισε τον αστυνομικό, ο οποίος – όπως έγινε γνωστό – για να δικαιολογηθεί δήλωσε πως δεν κατάλαβε ότι πάτησε το σκυλί!
Αυτό σύμφωνα πάντα με τους αυτόπτες μάρτυρες είναι ψευδές, αφού λόγω του όγκου του ζώου – η σκυλίτσα ήταν ημίαιμος Γκέκας – ανασηκώθηκε ολόκληρο το όχημα καθώς περνούσε πάνω από το σώμα του.
Το σκυλί αν και μεταφέρθηκε αμέσως από τους περίοικους σε κτηνίατρο της Μυτιλήνης πέθανε τελικά από εσωτερική αιμορραγία.
Η Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου μετά από καταγγελία των αυτοπτών μαρτύρων αναγκάστηκε να παραδεχτεί το γεγονός με καθυστέρηση βέβαια 24 ωρών.
Η ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει: «Από τις Αστυνομικές Αρχές διενεργείται έρευνα, αναφορικά με περιστατικό τραυματισμού αδέσποτου σκύλου, που έλαβε χώρα χτες (27-03-2014) το απόγευμα, σε δημοτική οδό στη Μυτιλήνη.
Ειδικότερα και σύμφωνα με καταγγελλόμενα, περιπολικό αυτοκίνητο Αστυνομικής Υπηρεσίας της Λέσβου, κινούμενο σε δημοτική οδό στη Μυτιλήνη, παρέσυρε και τραυμάτισε αδέσποτο σκύλο».
Στην Ελλάδα έχουμε φυσικά συνηθίσει όταν δράστης ενός εγκλήματος είναι ένας αστυνομικός να μένει ατιμώρητος γι’ αυτό και δεν περιμένουμε ούτε τη σύλληψη του, ούτε την εκδίκαση της απόφασης.

Γλύτωσε από τον κυνηγό αλλά το σκότωσε αστυνομικός

Όπως εξήγησε στο www.zoosos.gr o Ιωσήφ Μποτετζάγιας εκ μέρους του Φιλοζωικού Συλλόγου «Η ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης» το ζώο που πέθανε ήταν η σκυλίτσα, την οποία στις 10 Δεκεμβρίου του 2013 την είχε αρπάξει ένας άνδρας και την είχε κλείσει στο πορτμπαγκάζ του Ι.Χ. του, γιατί ήθελε να την χρησιμοποιήσει για το κυνήγι αγριογούρουνου!
Όταν μέλος του φιλοζωικού, που κλήθηκε από περιοίκους να παρέμβει, ζήτησε εξηγήσεις για το σκυλί εκείνος του επιτέθηκε με αποτέλεσμα να τον στείλει στο νοσοκομείο.
Ο νταής συνελήφθη και οδηγήθηκε στο δικαστήριο στις 12 Δεκεμβρίου 2013. Τότε καταδικάστηκε από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης σε 5 μήνες και 20 ημέρες ποινή φυλάκισης για εξύβριση και πρόκληση σωματικής βλάβης.
Η σκυλίτσα γλύτωσε από τον κυνηγό, αλλά τελικά σκοτώθηκε από τον αστυνομικό, που «δεν κατάλαβε», ότι την πάτησε και προφανώς δεν άκουσε όλους εκείνους που του φώναζαν να σταματήσει!

πηγή:zoosos.gr