Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

(Ν)ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΣΥΓΧΩΡΟΧΑΡΤΙ ΓΙΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΘΕΝΤΕΣ ΑΙΡΕΤΟΥΣ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΖΑΧΑΡΩΣ

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Τετάρτη, Απριλίου 16, 2014

ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

Μείζον ηθικό  ζήτημα προκύπτει για πέντε βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας , μετά την  πρόσφατη διπλή προσπάθειά τους να καταθέσουν «στο παραπέντε» των αυτοδιοικητικών εκλογών,  μια περίεργη ... τροπολογία , σε νομοσχέδιο που αφορούσε τα υδατορέματα !  βάσει της οποίας θα δινόταν άφεση αμαρτιών στους παρανομούντες και καταδικασθέντες εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για πράξεις και καταδίκες που αφορούσαν την χρονική περίοδο πριν την 1/1/2011!

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι μεταξύ των βουλευτών που υπογράφουν την σχετική τροπολογία,  βρίσκεται η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Ηλεία Διονυσία Αυγερινοπούλου,  η οποία  τυγχάνει να είναι ανεψιά του έκπτωτου λόγω της παραβατικής συμπεριφοράς δημάρχου της Ζαχάρως Πανταζή Χρονόπουλου ο οποίος και θα ήταν ένας εκ των ωφελημένων της τροπολογίας, 

Ο κ. Χρονόπουλος  καταδικάστηκε με αμετάκλητη δικαστική απόφαση για παράβαση καθήκοντος που εκδόθηκε το 2010 και κηρύχθηκε έκπτωτος με Διαπιστωτική Πράξη στις 9.9.2011 βάση του Ν. 3852/2010 από τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας λόγο της αμετάκλητης καταδίκης του για παράβαση καθήκοντος με βάση την 124-125/2010 απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Πατρών η οποία επικύρωσε την πρωτόδικη καταδίκη του το 2008 από το Τριμελές Εφετείο Πατρών.   

Δύο φορές !

Το απίστευτο είναι ότι η συγκεκριμένη τροπολογία κατατέθηκε στη Βουλή δύο φορές αλλά δεν πέρασε,  καθώς την πρώτη φορά – σύμφωνα με πληροφορίες – δεν εγκρίθηκε από το γραφείο του Υπουργού Εσωτερικών και δεν μπήκε σε ψηφοφορία στη Βουλή ,  ενώ την δεύτερη φορά απορρίφθηκε ως εκπρόθεσμη !

Η τροπολογία tropologia 1 (1)που κατατέθηκε αρχικά στις 2 Απριλίου 2014  μπήκε  ως προσθήκη στο Σχέδιο Νόμου με τίτλο« Εκλογή Μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και άλλες διατάξεις» και προέβλεπε να έχει αναδρομική ισχύ η διάταξη της περίπτωσης γ’ της παραγράφου 1 του άρθρου 236 του Ν.3852/2010 όπως αυτή αντικαταστάθηκε με το άρθρο 7 παρ.7 του Ν.4071/2010, από 1.1.2011 !

Την τροπολογία υπογράφουν οι βουλευτές της ΝΔ , Ταμήλος Μιχαήλ, Αυγερινοπούλου Διονυσία , Τσιάρας Κωνσταντίνος και Κέλας Χρήστος .

Στις 10 Απριλίου 2014 η ίδια ακριβώς τροπολογία tropologia 2 (1)κατατίθεται εκ νέου ως προσθήκη σε άσχετο ! νομοσχέδιο με τίτλο     « Διαδικασία Οριοθέτησης και Ρύθμισης Θεμάτων για τα Υδατορέματα – Ρυθμίσεις Πολεοδομικής Νομοθεσίας» και υπογράφεται από τους βουλευτές της ΝΔ , Ταμήλο Χρήστο , Διονυσία Αυγερινοπούλου , Τσιάρα Κωνσταντίνο και Γιώργο Κοντογιάννη. Όμως και αυτή την φορά δεν ψηφίζεται καθώς κρίνεται ως εκπρόθεσμη !   

Ο νόμος 

Σημειώνεται ότι με το άρθρο 7 παρ. 6 του ν. 4071/ 2012 αντικαταστάθηκε η παράγραφος 1περίπτωση γ΄ του άρθρου 236 του ν. 3852/2010 ως εξής:

«1γ. Αν καταδικαστούν με αμετάκλητη δικαστική απόφαση, ως αυτουργοί ή συμμέτοχοι σε κακούργημα ή σε οποιαδήποτε ποινή για παραχάραξη, κιβδηλεία, πλαστογραφία, ψευδή βεβαίωση, δωροδοκία, εκβίαση, κλοπή, υπεξαίρεση, απιστία, απάτη, καταπίεση, αιμομιξία, μαστροπεία, σωματεμπορία, παράνομη διακίνηση αλλοδαπών, παράβαση της νομοθεσίας για την καταπολέμηση των ναρκωτικών, τη λαθρεμπορία. Το ίδιο ισχύει και για την αμετάκλητη καταδίκη για παράβαση καθήκοντος, εφόσον κατά τη διάπραξη του αδικήματος αυτού προξενείται οικονομική βλάβη στο δήμο, στην περιφέρεια ή στα νομικά τους πρόσωπα.»

Συγχωροχάρτι 

Είναι προφανές ότι σε περίπτωση που περνούσε η συγκεκριμένη τροπολογία από την Βουλή , θα δινόταν ουσιαστικά παραμονές εκλογών , άφεση αμαρτιών στους αιρετούς αυτοδιοικητικούς παράγοντες που είχαν σε βάρος τους καταδικαστικές αποφάσεις πριν το 2011 όπως ο έκπτωτος δήμαρχος της Ζαχάρως Πανταζής Χρονόπουλος. Στον αέρα επίσης θα ήταν και  η διαπιστωτική πράξη της έκπτωσης του κ. Χρονόπουλου από τον γ.γ. της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας καθώς αυτή εκδόθηκε στις 9.9.2011 και βασιζόταν στον Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ 87 Α -7/6/2010) και σε καταδικαστική του 2010…

Ερωτηθείσα για την περίεργη τροπολογία η βουλευτής της ΝΔ στην Ηλεία Διονυσία Αυγερινοπούλου ανέφερε η τροπολογία ήταν ιδέα του συνάδελφού της βουλευτή Μιχαήλ Ταμήλου χωρίς όμως να δώσει επαρκείς εξηγήσεις .  

« Την τροπολογία μας την έφερε και την υπογράψαμε ο Ταμήλος που ασχολείται με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και ήθελε να γίνει αναδρομικά το θέμα του Καλλικράτη για τις εξαιρέσεις και τα κολλύμματα . Μη με εμπλέκετε εμένα με τον Πανταζή Χρονόπουλο. Η τροπολογία είναι του Ταμήλου και να πάρετε εκείνον να ρωτήσετε. Αυτό που ζητήσαμε είναι ότι καθ όλη την διάρκεια του Καλλικράτη από το 2011 και μετά να υπάρχουν ίσιες προυποθέσεις για όλους. Γιατί η κυβέρνηση πέρασε ένα νόμο που έλεγε για τις εξαιρέσεις και τα κολλήματα για τον Καλλικράτη αλλά δεν κάλυπτε όλο το χρονικό διάστημα .Και θεωρεί ο Ταμήλος που ήταν δήμαρχος και ξέρει κάποια πράγματα της αυτοδιοίκησης ότι αυτό είναι άνισο και πρέπει να καλυφθεί. Είναι μια τροπολογία του Ταμήλου . Αυτός που υπογράφει πρώτος αυτός καταθέτει και την τροπολογία.» – ανέφερε η κ. Αυγερινοπούλου . –      

πηγή

  • Blog Archive