Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

Μεγάλη διαμαρτυρία για τη δολοφονία της σκυλίτσας Μαγκυ, στην Εύβοια

Η δολοφονία της μικρής σκυλίτσας ΜΑΓΚΥ, των 3,5 μηνών από τα Νέα Στύρα Ευβοίας ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυρίας, όχι μόνο στη τοπική κοινωνία αλλά και σε ολόκληρο το κόσμο, διεθνώς. 

 














Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε μπροστά από τη Ταβέρνα ‘’ΚΩΣΤΑΣ’’,  ο ιδιοκτήτης της οποίας ήταν ο δράστης της δολοφονίας. 
Εκατοντάδες πολίτες από την Εύβοια, την Αθήνα , αλλά και πολλοί τουρίστες ἐδωσαν το παρόν στην πολύωρη διαμαρτυρία κατά τη διάρκεια της οποίας, η ψησταριά του ‘’ΚΩΣΤΑ’’ μετονομάστηκε σε ψησταριά ‘’ Ο ΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΣΚΥΛΟΥ’’. 

Πολύ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ΟΠΚΕ, Λιμενικό και ασφαλίτες είχαν επιστρατευτεί για να προστατεύσουν τη ψησταριά του δολοφόνου. 
Θλιβερή παραφωνία αποτέλεσαν (ελάχιστοι ευτυχώς), φίλοι του δολοφόνου και φασιστοειδή , οι οποίοι υπερασπίστηκαν την αισχρή του  πράξη ενάντια στο άτυχο κουτάβι.

(Λεπτομέρειες για τη δολοφονία της σκυλίτσας, διαβάστε ΕΔΩ). 
Το παρόν μεταξύ άλλων, έδωσαν μέλη και φίλοι της Φιλοζωικής Ομάδας του Κινήματος Δεν Πληρώνω. Εκατοντάδες εφημερίδες του Κινήματος διανεμήθηκαν στους συγκεντρωθέντες και πολλά εγκωμιαστικά σχόλια ακούστηκαν για τη
δράση του Κινήματος Δεν Πληρώνω σε όλα τα μέτωπα. Ανταλλάχτηκαν επαφές για τη συνεργασία της Φιλοζωικής Ομάδας του Κινήματος Δεν Πληρώνω με άλλες Φιλοζωικές Οργανώσεις.


Τη πολύωρη συγκέντρωση μπροστά από τη ψησταριά του δολοφόνου, ακολούθησε πορεία σε όλο  το χωριό. Πολλοί κάτοικοι και παραθεριστές ακολούθησαν τη πορεία που κατέκλυσε τους δρόμους των Στύρων. 


Προσπάθειες προκλήσεων για τη δημιουργία επεισοδίων αντιμετωπίστηκαν επιτυχώς , από τους διαδηλωτές. 

Αξίζει να αναφέρουμε, ότι εντύπωση προξένησε το γεγονός ότι μετα από λίγες μόνο ώρες της πολυπληθούς διαμαρτυρίας, κάποιοι είχαν το θράσος να ‘καθαρίσουν‘ την πρὀσοψη του καταστήματος από τα κεριά , τα πανό και τα αυτοκόλλητα που είχαν αφήσει οι διαδηλωτές. Από την άλλη, κανένας κάτοικος ή παραθεριστής δε πήγε στη ταβέρνα του φονιά.


Χρέος της τοπικής κοινωνίας αλλά και κάθε πολίτη είναι να καταγγέλει και να απομονώνει τέτοια περιστατικά φασιστικής συμπεριφοράς , με όποιο τρόπο. 
ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ  


KINHΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ
Καυτατζόγλου 8,  1ος όροφος
Πατήσια, 111 44, Αθήνα
e-mail: epitropes2010@gmail.com
  Τηλ. 211 0192839, 211 4020266  

Πολλές φωτο από τη συγκέντρωση και την πορεία στο   "Διαβάστε περισσότερα"
...



















  • Blog Archive