Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014


Συνεχή είναι τα εργατικά ατυχήματα στη ΔΕΗ το τελευταίο διάστημα. Το τελευταίο ευτυχώς δεν ήταν θανατηφόρο, όπως δυστυχώς είχε συμβεί λίγες ημέρες πριν στη Δυτική Μακεδονία.
"'Ακόμα ένας τραυματισμός «προνομιούχου» συναδέλφου",...σημειώνει η ένωση τεχνικών ΔΕΗ. Αναφερόμενη στο εργατικό ατύχημα, αναφέρει: "Ένας ακόμη συνάδελφος εναερίτης της Περιοχής Αθήνας έπεσε θύμα των «προνομίων» του, καθώς τραυματίστηκε από έγκαυμα που προκλήθηκε πάνω του, την ώρα που εκτελούσε το καθήκον του, κάνοντας χειρισμό σε υποσταθμό.
Το να καίγεσαι από το ηλεκτρικό ρεύμα ή να πεθαίνεις την ώρα του καθήκοντος, δεν είναι επικίνδυνη εργασία κατά τη Διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. και για αυτό το λόγο δεν πρέπει να αμείβονται κανονικά, αλλά να τους περικόπτουν το επίδομα επικίνδυνης εργασίας, προφανώς για να το χρησιμοποιήσουν κάπου αλλού, ίσως σε κανένα παχυλό γραφείο για νέα στελέχη, αφού τα υπάρχοντα είναι λίγα για να χωρέσουν όλοι. Αναρωτιόμαστε ως πότε θα συνεχιστεί αυτός ο εμπαιγμός με το συγκεκριμένο επίδομα;
Μήπως περιμένει ο κατά τα άλλα αγωνιών Διευθύνων Σύμβουλος να αποδεκατιστούν οι εναερίτες μας από τραυματισμούς και θανάτους; Όποιος θέλει να δώσει λύσεις τις δίνει άμεσα, διαφορετικά όποιος δεν θέλει, «δέκα μέρες κοσκινίζει». Ο συνάδελφος της Περιοχής Αθήνας και όλοι οι εναερίτες απαιτούν δικαίωση εδώ και τώρα".


http://www.enet.gr/
  • Blog Archive