Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Oμαδικές απολύσεις στο Αεροδρόμιο Αθηνών - Κινητοποιήσεις

Posted by ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ TΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΑΣ Τρίτη, Ιουλίου 29, 2014
Στο πάρκινγκ του Ελ Βενιζέλος
Για «κόλπα εργοδοτών και φθηνές και μαζικές απολύσεις εργαζομένων», κάνει λόγο η ομοσπονδία ιδιωτικών...
υπαλλήλων Ελλάδας.
Η ΟΙΥΕ τις χαρακτηρίζει παράνομες και καταχρηστικές και κατηγορεί την εταιρεία Central Parking System (CPS) που διαχειρίζεται τα πάρκινγκ στο αερρόμιο Αθηνών. Όπως αναφέρει: "Το θράσος των εργοδοτών απέναντι στους εργαζόμενους δεν έχει πια κανένα όριο, δεν γνωρίζει κανέναν ηθικό ή άλλο φραγμό.
Μπροστά στο κέρδος τσαλαπατούν δικαιώματα και αφού εφαρμόσουν όλες τις «δουλεμπορικές» μεθόδους που μπορούν να σκαρφιστούν, στο τέλος πετάνε στο δρόμο τους εργαζόμενους σα στημένες λεμονόκουπες.

Αυτό είναι το πραγματικό “success story” της Κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου και της μνημονιακής αντεργατικής νομοθεσίας των τελευταίων ετών, που σάρωσαν κάθε εργατικό δικαίωμα, κάθε αξιοπρέπεια των εργαζομένων.

Αυτή είναι και το success story της εταιρείας Central Parking System (CPS), η οποία διαχειρίζεται τους χώρους στάθμευσης στο Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, μέσω σύμβασης παραχώρησης εκμετάλλευσης"
Συνεχίζοντας η ομοσπονδία, τονίζει ότι: "Προκειμένου λοιπόν η εταιρεία να ξεφορτωθεί όσο πιο φθηνά τους εργαζόμενους της σκαρφίστηκε το εξής κόλπο: Η σύμβαση της CPS με την εταιρεία του Αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος λήγει το Νοέμβριο του 2014, πλην όμως η ανανέωσή της έχει σχεδόν εξασφαλιστεί.

Θέλοντας όμως να μηδενίσει το κοντέρ του εργασιακού κόστους και να εξασφαλίσει ακόμα πιο υπέρογκα κέρδη από την εκ νέου εκμετάλλευση των παρκινγκ (που όλοι εμείς ακριβοπληρώνουμε), φρόντισε να σπάσει έγκαιρα την εταιρεία σε 4 κομμάτια, μεταφέροντας εκεί κατά βούληση διάφορους εργαζόμενους, ώστε να είναι σε θέση σήμερα να προχωρήσει στην απόλυση του συνόλου των εργαζομένων στον όμιλο CPS, με τη μέθοδο της προειδοποίησης και την καταβολή της μισής αποζημίωσης.

Πρόκειται για ένα κόλπο ασύλληπτης μεθόδευσης για να αποφύγει και τον σκόπελο των ομαδικών απολύσεων, αλλά και για να τις κάνει ακόμα πιο φθηνές. Έτσι θα μπορεί άνετα μετά την ανανέωση της σύμβασής της με το Αεροδρόμιο, να προσλάβει νέους, φθηνότατους εργαζόμενους αμειβόμενους με τον κατώτατο «Βρούτσειο μισθό» των 586 € και φυσικά με συμβάσεις ορισμένου χρόνου".
 

Προαναγγελία κινητοποίησης από την ΟΙΥΕ

"Καταγγέλλουμε τις απαράδεκτες, ολοκληρωτικά ανήθικες, καταχρηστικές και ουσιαστικά παράνομες ομαδικές απολύσεις του «ομίλου εταιρειών» CPS και καλούμε το Υπουργείο Εργασίας στο οποίο και θα προσφύγουμε να παρέμβει άμεσα, ώστε να υπάρξει η ελάχιστη προστασία των εργαζομένων.
Καλούμε τους εργαζόμενους, τα σωματεία μας και τα συνδικαλιστικά στελέχη να συμμετέχουν ως αλληλέγγυοι στην απεργία του Σωματείου της CPS και να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση που θα γίνει έξω από το Παρκινγκ 2 (Ρ2) την Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014 και ώρα 10.30 π.μ.".


enet.gr
  • Blog Archive