Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

Η διαγραφή των μακροχρόνιων φοιτητών που ξεκίνησε επι υπουργίας Διαμαντοπούλου έχει ως στόχο την συρρίκνωση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, σύμφωνα με τον Γιάννη Μυλόπουλο, πρύτανη του ΑΠΘ.

Σημειώνεται ότι κατά την συμβιβαστική λύση που βρέθηκε χθες μεταξύ του υπουργού Παιδείας, Ανδρέα Λοβέρδου, και των Πρυτάνεων για τους αιώνιους φοιτητές, δεν θα διαγραφού στα τέλη Αυγούστου όλοι, αλλά μόνο όσοι δεν έχουν δραστηριοποιηθεί καθόλου στις εξεταστικές των τελευταίων δυο ετών. 
Ακόμη και αυτοί που θα παραμείνουν όμως θα έχουν προθεσμία δυο εξεταστικών περιόδων για να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους πριν δουν την πόρτα της εξόδου.

Ο πρύτανης του ΑΠΘ τόνισε πως μέσω των διαγραφών... θα μειωθούν τα κονδύλια προς τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα «την στιγμή που ήδη τα πανεπιστήμια λειτουργούν ήδη με το 1/3 των χρημάτων που έπαιρναν το 2010 για να κάνουν την ίδια και περισσότερη δουλειά».

Όσον αφορά τις μεταγραφές δήλωσε πως «θα έπρεπε να υπάρχει κοινωνική πολιτική μέσω υποτροφιών, φοροελαφρύνσεων κ.α. για να βοηθήσει τους φοιτητές που δεν έχουν τη δυνατότητα να σπουδάσουν. Αντιθέτως αποψιλώνει τα περιφερειακά πανεπιστήμια και βουλιάζει τα κεντρικά τα οποία δεν έχουν τη δυνατότητα να εκπαιδεύσουν περισσότερους φοιτητές».  
 
 
tvxs
  • Blog Archive