Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

Σχεδόν ένας χρόνος κινητοποιήσεις για τους εργαζόμενους της Coca Cola

Posted by ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ TΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΑΣ Τετάρτη, Αυγούστου 20, 2014
Συνεχίζουν για σχεδόν ένα χρόνος οι εργαζόμενοι της Coca Cola 3E στη Θεσσαλονίκη τις κινητοποιήσεις τους με αίτημα τη επαναλειτουργία του εργοστασίου και την ακύρωση των απολύσεων. Την ίδια στιγμή διατηρείται από πολλά καταστήματα το μποϊκοτάζ στα προϊόντα με σύνθημα «Ούτε γουλιά Coca Cola μέχρι να επαναλειτουργήσει το εργοστάσιο».

Αρκετές επιχειρήσεις, δε, έχουν αναρτήσει ταμπέλα «εδώ δεν πωλείται Coca Cola» και δεν αγοράζουν ή δε διαθέτουν τα προϊόντα της εταιρίας...

Η Coca Cola 3E, που έχει μεταφέρει τις εγκαταστάσεις της στην Βουλγαρία, έχει καταθέσει μήνυση στους εργαζόμενους ζητώντας 250.000 ευρώ αποζημίωση για ηθική βλάβη. Ζητά, δε, να απαγορευθεί δικαστικά στους εργαζόμενους να ενημερώνουν το κοινό με αφίσες, προκηρύξεις, φέιγ-βολάν, μεγάφωνα και αναστήσεις στις σελίδες των κοινωνικών δικτύων. Η δικαστική απόφαση αναμένεται εντός των επόμενων ημερών.

«Η Coca Cola τα τελευταία 4 χρόνια έχει κλείσει 6 εργοστάσια στην Ελλάδα με αποτέλεσμα να μείνουν στο δρόμο 2.500 άνθρωποι ενώ παρουσιάζει τεράστια κέρδη» δήλωσαν στο Κόκκινο 105.5 οι Δημήτρης Αγάς και Αλέξανδρος Σαρρίδης.  Τόνισαν πως το μποϊκοτάζ κατά των προϊόντων της επιχείρησης συνεχώς επεκτείνεται καθώς «στη Βόρεια Ελλάδα η κατανάλωση έπεσε μετά το Πάσχα κατά 40%» ενώ κάλεσαν τους πολίτες να ενισχύσουν τον αγώνα τους.


tvxs
  • Blog Archive