Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Η Ελλάδα δεν δίνει στοιχεία για τον Βγενόπουλο λένε οι Κύπριοι

Posted by ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ TΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΑΣ Τρίτη, Σεπτεμβρίου 16, 2014
Κώλυμα προέκυψε στη διαδικασία παραχώρησης διευκολύνσεων στους κύπριους ανακριτές από τις ελληνικές αρχές, σε σχέση με την υπόθεση Ανδρέα Βγενόπουλου τις οποίες επικαλείται κυπριακός ιστότοπος.

Ο κυπριακός ιστότοπος αναφέρει ότι οι ελληνικές αρχές κρίνουν ότι δεν δικαιολογείται η παραχώρηση στοιχείων ...
προς διευκόλυνση της διερεύνησης του πρώην επικεφαλή της Marfin-Λαϊκής Ανδρέα Βγενόπουλου, σε σχέση με την οικονομία.

Ο λόγος για τον οποίο η ελληνική Δικαιοσύνη αρνείται να παραχωρήσει οποιαδήποτε δεδομένα στους κύπριους ανακριτές προκύπτει από το γεγονός ότι ο Ανδρέας Βγενόπουλος είναι έλληνας υπήκοος και ως εκ τούτου η κυπριακή Δικαιοσύνη "δεν νομιμοποιείται να ζητήσει τέτοιου είδους στοιχεία".  Αντιθέτως, αναφέρουν οι ίδιες πηγές, αν οι κυπριακές αρχές κατέχουν οποιαδήποτε στοιχεία εναντίον του Βγενόπουλου, οφείλουν να τα καταθέσουν στην ελληνική Δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με νομικούς κύκλους από την Αθήνα, τους οποίους επικαλείται ο κυπριακός ιστότοπος, οι αρχές της μεγαλονήσουν, οφείλουν να καταθέσουν οποιαδήποτε στοιχεία κατέχουν στην ελληνική Δικαιοσύνη, η οποία είναι αρμόδια για έλληνες υπηκόους, και όχι το αντίθετο. Επιπλέον, από κυπριακής πλευράς εκφράζεται η θέση ότι οι κυπριακές αρχές καθυστέρησαν για περίπου 15 μήνες στην κατάθεση του αιτήματος τους για λήψη στοιχείων από την Ελλάδα, γεγονός που δυσχεραίνει την υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι η Νομική Υπηρεσία της Κυπριακής Δημοκρατίας είχε ζητήσει πρόσφατα τη δικαστική συνδρομή των ελληνικών αρχών σε διάφορα θέματα που εξετάζονται από τις κυπριακές ανακριτικές αρχές.


πηγή
  • Blog Archive