Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Ιταλία: Ο φασισμός παραμένει αδίκημα με απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου

Posted by ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ TΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΑΣ Τρίτη, Σεπτεμβρίου 16, 2014
Αδίκημα παραμένει ο φασιστικός χαιρετισμός, όπως αποφάνθηκε το ανώτατο δικαστήριο της Ιταλίας, επισημαίνοντας πως ο νόμος του 1952, ο οποίος απαγορεύει την επανασύσταση φασιστικού κόμματος αλλά και τον φασιστικό χαιρετισμό, συνεχίζει να διατηρεί την πλήρη ισχύ του.

Η απόφαση του δικαστηρίου αφορά σε υπόθεση καταδίκης δύο μελών της νεοφασιστικής οργάνωσης Casapound,.... που συμμετείχαν σε νεοφασιστική συνάντηση στη βόρειο Ιταλία στις 10 Φεβρουαρίου του 2009.

Τα δύο μέλη χαιρέτισαν φασιστικά και καταδικάστηκαν τόσο από το πρωτοβάθμιο όσο και από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο σε φυλάκιση δύο μηνών και χρηματικό πρόστιμο. Οι ποινές και των δυο Ιταλών ακροδεξιών μετατράπηκαν στη συνέχεια σε χρηματικό πρόστιμο συνολικά 700 ευρώ.

«Η Δημοκρατία πρέπει να συνεχίσει να τυγχάνει της πρέπουσας προστασίας» από την στιγμή που «παρά το ότι το Σύνταγμα ισχύει εδώ πολλές δεκαετίες, τίποτα δεν μπορεί να αποδείξει ότι έχει εκλείψει πλέον ο κίνδυνος επανασύστασης ιδεολογικών και πολιτικών οργανισμών με κοινή αναφορά στο διαλυθέν φασιστικό κόμμα ή σε ανάλογες πολιτικές δυνάμεις», αναφέρει το Ανώτατο Δικαστήριο στην απόφασή του.

 
 




  • Blog Archive