Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

Ρουπακιάς μετά την σύλληψη: ''... Είμαι δικός σας, μην το πείτε''

Posted by ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ TΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΑΣ Σάββατο, Οκτωβρίου 18, 2014
Την οργάνωση πίσω από την στοχευμένη δολοφονία του Παύλου Φύσσα επιβεβαιώνει το αποκαλυπτικό πόρισμα του εισαγγελέα Ισίδωρου Ντογιάκου για την δράση της Χρυσής Αυγής. 
Εκτός από τα γραπτά μηνύματα που έστειλε ο πυρηνάρχης Γιώργος Πατέλης έρχεται στο φως και η δήλωση του δολοφόνου Γιώργου Ρουπακιά προς τους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν: «Είμαι δικός σας. Μη το πείτε πουθενά»...
«Τις βραδινές ώρες της 17-9-2013, ο Ιωάννης Αγγος, ο Λέων Τσαλίκης και ο Αναστάσιος Μιχάλαρος, στελέχη της Τοπικής Οργάνωσης Νίκαιας, βρίσκονταν στην καφετέρια "Κοράλλι". Στην ίδια καφετέρια, σε διπλανό τραπέζι, καθόταν με τη δική του παρέα ο Παύλος Φύσσας, μουσικός, γνωστός στην ευρύτερη περιοχή για τις αντίθετες προς τη "Χρυσή Αυγή" πολιτικές του απόψεις και εν γένει για τις αντιφασιστικές του ιδέες», αναφέρει ο εισαγγελέας.

Ο Αγγος ειδοποίησε από το κινητό του τον αρχηγό του τάγματος εφόδου Ι. Καζαντζόγλου ότι ο Π. Φύσσας βρισκόταν στην καφετέρια. Υστερα από λίγο ενημερώνεται ο πυρηνάρχης Γ. Πατέλης, ο οποίος αποστέλλει SMS στα μέλη του Τάγματος που έλεγε: «ΟΛΟΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ. ΟΣΟΙ ΕΙΣΑΣΤΕ ΚΟΝΤΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΜΑΚΡΙΝΟΥΣ. ΤΩΡΑ».

Το τάγμα εφόδου συγκροτήθηκε αμέσως «υπακούοντας στην παραπάνω εντολή, χωρίς την οποιαδήποτε αντίδραση ή ερώτηση για τον σκοπό της κινητοποίησης σε τόσο προχωρημένη ώρα, σε εργάσιμη ημέρα». Μετά το SMS, περίπου 40 άτομα που ήταν εφοδιασμένα με κράνη, κοντάρια, σιδερογροθιές, ξεκίνησαν ως «τάγμα εφόδου» με προορισμό την καφετέρια «Κοράλλι».

Σύμφωνα με τις καταθέσεις των μαρτύρων που καταγράφονται στο πόρισμα, οι Αγγος, Τσαλίκης, Μιχάλαρος τον περίμεναν να βγει από την καφετέρια κρατώντας στυλιάρια, σιδερογροθιές και ρόπαλα. Λίγα λεπτά αργότερα, 30 περίπου μέλη του «τάγματος εφόδου» και, χωρίς να προηγηθεί οποιοδήποτε σοβαρό περιστατικό ή να δοθεί κάποια σοβαρή αφορμή, αρχίζουν να φωνάζουν και να βρίζουν τον Φύσσα που κατευθύνεται προς τον κεντρικό δρόμο: «Νάτους, αυτοί είναι», «θα σας γαμ.... μουνόπ..., πού πάτε;», «κότες, ελάτε θα σας σκοτώσουμε, θα σας σφάξουμε, θα πεθάνετε» και ξεκινούν να τρέχουν και να κινούνται συντεταγμένα, προς το μέρος του Φύσσα, αγνοώντας ακόμη και τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ που βρίσκονταν στο σημείο.

Ο Γιώργος Ρουπακιάς εμφανίστηκε αφού το τάγμα εφόδου είχε ήδη ξυλοκοπήσει τον 34χρονο μουσικό και τους φίλους του. «Με γρήγορες κινήσεις, εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι δύο - τρία μέλη της Χρυσής Αυγής είχαν επιτεθεί και κρατούσαν τον Παύλο Φύσσα, με ένα μαχαίρι που κρατούσε ήδη πριν ακόμη βγει από το αυτοκίνητο, επιτέθηκε κατ' αυτού. Αγκαλιάζοντάς τον, τον έπληξε δύο φορές στο ύψος της καρδιάς και μία φορά στον μηρό και επέστρεψε στο αυτοκίνητό του, επιχειρώντας να διαφύγει», αναφέρει ο εισαγγελέας που εκτιμά ότι ο στόχος του τάγματος εφόδου εκείνο το βράδυ ήταν ο Φύσσας. Επικαλείται, δε, την κατάθεση προστατευόμενου μάρτυρα, σύμφωνα με την οποία ο Φύσσας «ήταν στόχος της Χρυσής Αυγής στην περιοχή του Πειραιά και υπήρχε κεντρική εντολή από τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ιωάννη Λαγό να τον φάνε όπου τον βρούνε, εν γνώσει του Ηλία Κασιδιάρη και πάντοτε με την έγκριση του Νίκου Μιχαλολιάκου».

Άλλοι μάρτυρες κατάθεσαν πως πριν από τη δολοφονία ο Ρουπακιάς ρωτούσε οδηγίες για την οδό που βρισκόταν ο αντιφασίστας μουσικός, γεγονός το οποίο επιβεβαιώνει -κατά τον εισαγγελέα- πως γνώριζε ποιος ήταν ο «στόχος» του.

Συνεπώς, ο εισαγγελέας κρίνει ανίσχυρα όσα υποστήριξε ο Ρουπακιάς «δεν ήξερε τον Φύσσα, δεν τον είχε ξαναδεί στη ζωή του. Δεν αποτελούν λογική εξήγηση της εγκληματικής πράξεώς του, δηλαδή μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα να δολοφονήσει έναν άνθρωπο τον οποίο ουδόλως γνωρίζει».

Εξάλλου, παραθέτοντας την κατάθεση αστυνομικού που τον μετέφερε στα κρατητήρια, λίγα λεπτά μετά τη δολοφονία, αποκαλύπτεται ότι ήταν νηφάλιος και ψύχραιμος. «Κατά τη διάρκεια της διαδρομής για το Αστυνομικό Τμήμα τον ενημέρωσα (σ.σ.: εννοεί τον Ρουπακιά) για τους τρόπους που συλλέξαμε το μαχαίρι και του είπα αν έχει τα αποτυπώματά του και έχει μαχαιρώσει αυτός τον τραυματία, θα βρεθεί και καλό είναι να το ομολογήσει. Η απάντηση του Ρουπακιά ήταν ''ναι, εγώ τον μαχαίρωσα, γιατί τα άτομα αυτά επιτέθηκαν σε κάποιον δικό μας πριν από κάποια ώρα εντός του καταστήματος ''Κοράλι''». Στη συνέχεια τους είπε: «Είμαι δικός σας, μην το πείτε πουθενά». Ζητώντας ο αστυνομικός διευκρινίσεις, ο Ρουπακιάς απάντησε ότι είναι «δικός τους, της Χρυσής Αυγής».
 
 
 


  • Blog Archive