Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

Διψασμένη γη, πεινασμένοι άνθρωποι στη Σρι Λάνκα

Posted by ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ TΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΑΣ Τρίτη, Οκτωβρίου 28, 2014
Στη βόρεια επαρχία Κιλινόστσι της Σρι Λάνκα, κοιτάζοντας κανείς τα χωράφια θα μπορούσε  να σκεφτεί πως αυτή η αφυδατωμένη Γη έχει να δει νερό εδώ και χρόνια. Στη πραγματικότητα, αυτό δεν είναι πάρα πολύ μακριά από την αλήθεια.

Η ξηρασία έχει μέχρι στιγμής αντίκτυπο σε πάνω από 1,6 εκατομμύρια άνθρωπους, από τους οποίους τουλάχιστον 190.000 έχουν επείγουσα ανάγκη από επισιτική βοήθεια... Σύμφωνα με το Inter Press Service, πάνω από το μισό αυτών που έχουν πληγεί από την ξηρασία είναι από τις βόρειες και ανατολικές επαρχίες της χώρας, που αποτελούν δύο από τις φτωχότερες της Σρι Λάνκα.

Ενώ η κατάσταση χρήζει άμεσης βοήθειας, το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Σίτισης προειδοποιεί ότι σύντομα οι κάτοικοι θα χρειαστούν βοήθεια για την προσαρμογή τους στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

Το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Σίτισης (WFP) τον περασμένο μήνα έδωσε 2,5 εκατομμυρια δολάρια για τη στήριξη χιλιάδων κατοίκων της Σρι Λάνκα μετά από μια 11μηνη ξηρασία που δεν έχει δείξει κανένα σημάδι υποχώρησης.

Η Παγκόσμια Τράπεζα εκτιμά ότι ο ετήσιος κίνδυνος που προκύπτει για τη Σρι Λάνκα από τις κλιματικές καταστροφές ανέρχεται σε περίπου 380 εκατομμύρια δολάρια. Η χειρότερη καταστροφή μέχρι σήμερα, μια σοβαρή πλημμύρα το 2010 και το 2011, προκάλεσε ζημιές της τάξης των 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Φωτογραφικό οδοιπορικό στη Σρι Λάνκα από το IPS




πηγή
  • Blog Archive