Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

To 2008(!) μας χτυπάει τη πόρτα

Posted by ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ TΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΑΣ Κυριακή, Νοεμβρίου 30, 2014

To 2008(!) μας χτυπάει τη πόρταΈχουν περάσει κάτι παραπάνω από έξι χρόνια από την ημέρα που ο Κώστας Βαξεβάνης στο κουτί της Πανδώρας αποκάλυπτε τις παράνομες συναλλαγές που έμειναν γνωστές ως "σκάνδαλο του Βατοπεδίου".

Χρειάστηκε μία εξαετία για να αποφασίσει ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου πως όταν το Δημόσιο ανταλλάσει δημόσια περιουσία με τη λίμνη Βιστωνίδα τότε μάλλον κάποιος πρέπει να δικαστεί. Προηγήθηκαν τρεις εξεταστικές επιτροπές της Βουλής,μία δικαστική απόφαση ενάντια στον Κώστα Βαξεβάνη και μία μεγάλη προσπάθεια από τα ΜΜΕ με μπροστάρη το ΣΚΑΙ, ώστε να ξεθυμάνει η οσμή του σκανδάλου. Το αποκορύφωμα αυτής της προσπάθειας ήταν μία σειρά εκπομπών...
οι οποίες προβλήθηκαν το 2011 από τον σταθμό,οι οποίες προσπαθούσαν να πείσουν για την ανυπαρξία του σκανδάλου. Η αποφυλάκιση του Εφραίμ τον Μάρτιο του 2012 φάνηκε να είναι η τελευταία πράξη μίας ακόμα συγκάλυψης ενός σκανδάλου του δικομματισμού, ο οποίος ακόμα τότε ήταν κραταιός. Ήταν μάλιστα τόση η αλαζονεία των κυβερνητικών στελεχών ώστε ο τότε Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Γιώργος Βουλγαράκης είχε ισχυριστεί ότι αν κάτι ήταν νόμιμο δεν μπορούσε παρά να είναι και ηθικό. Όλα αυτά προς υπεράσπιση της σχέσης που είχε το συμβολαιογραφικό γραφείο της γυναίκας του με την ανταλλαγή της λίμνης με κτίρια και οικόπεδα.

Ποιοι είμαστε όμως εμείς που θα τα βάλουμε με το Βατοπέδι, τον νόμο και την ηθική του;

Το 2008 όμως φαίνεται ότι έχει και άλλους λογαριασμούς ανοιχτούς με το παρόν.

Το Δεκέμβρη του 2008 ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος πέφτει νεκρός από τον πυροβολισμό του Κορκονέα και από αυτή τη στιγμή και μετά οι ζωές δεκάδων χιλιάδων νέων αλλάζουν για πάντα.Ένα μαχητικό νεολαιίστικο ποτάμι ξεχύνεται στους δρόμους και για ένα μήνα απαιτεί να μην είναι η πρώτη γενιά που θα ζήσει χειρότερα από την προηγούμενη. Ο Νίκος Ρωμανός όμως χάνει έναν φίλο και οι επιλογές του από εκεί και πέρα φαίνεται να ορίζονται από αυτή την απώλεια. Σήμερα ο Νίκος Ρωμανός απαιτεί να τον αφήσουν να σπουδάσει διεκδικώντας το νόμιμο, τις εκπαιδευτικές άδειες που δικαιούται από τον νόμο. Το νόμιμο και ηθικό σε αυτή την περίπτωση παρακάμπτεται, το κράτος εκδικείται και ένας νέος άνθρωπος χρησιμοποιεί το μόνο μέσο που του έχει απομείνει για να διεκδικήσει το δίκιο του - τη ζωή του.

Τα χρόνια περνάνε τα σκάνδαλα ξεχνιούνται και η 6 Δεκέμβρη φέτος ίσως είναι πιο άμαζη από πέρυσι η γενιά μας όμως έχει ανοιχτούς λογαριασμούς.

Εμέις που μεγαλώσαμε βλέποντας το σύστημα να ξερνάει σκάνδαλα και τη νεολαία να βρίσκεται πάντα στο στόχαστρο πρέπει να κλείσουμε τους λογαριασμούς μας με το παρελθόν.

  • Blog Archive