Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

baltimore1 13-3-2014Άλλο ένα κρούσμα αστυνομικής βίας καταγράφηκε στις ΗΠΑ, αυτή τη φορά με θύμα μια γυναίκα, η οποία ακινητοποιήθηκε από...
δύο αστυνομικούς, με τέιζερ, επειδή τους βιντεοσκοπούσε με το κινητό τηλέφωνό της την ώρα που χτυπούσαν άνδρα με χειροπέδες.
Το περιστατικό σημειώθηκε τον περασμένο Μάρτιο στη Βαλτιμόρη σε βάρος της 36χρονης Κιάντζα Μουάμπα,η οποία υπέβαλε αγωγή κατά του τοπικού αστυνομικού τμήματος, ζητώντας την καταβολή αποζημίωσης, ύψους 7 εκατομμυρίων δολαρίων.
Σύμφωνα με το Russia Today, η 36χρονη συνελήφθη την ώρα που κατέγραφε τη σύλληψη του άνδρα και όταν αφέθηκε ελεύθερη αντιλήφθηκε ότι έλειπε από το κινητό της τηλέφωνο το επίμαχο βίντεο. 
Ωστόσο το βιντεοσκοπημένο υλικό σώθηκε στο icloud  και δημοσιοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες δείχνοντας τη συμπεριφορά των ενστόλων στον άνδρα που βρισκόταν στο έδαφος με τα χέρια δεμένα πίσω από την πλάτη του.
Στο βίντεο η γυναίκα, που είχε σταματήσει με το αυτοκίνητό της λίγα μέτρα από το σημείο  του περιστατικού, ακούγεται να λέει: «Μου λέτε ότι δε μπορώ να βιντεοσκοπήσω; Θα παρκάρω, θα παρκάρω». Ο αστυνομικός την καλεί να βγει από το όχημα, ενώ εκείνη φωνάζει: «Με καίει, με καίει», πιθανώς από τη χρήση τέιζερ στο δέρμα της.
Λίγα λεπτά αργότερα η Μουάμπα συνελήφθη με την κατηγορία ότι επιχείρησε να παρασύρει με το αυτοκίνητό της τους δύο αστυνομικούς, ο ένας εκ των οποίων ακούγεται να λέει «Είσαι μία ηλίθια σκύλα, το ξέρεις αυτό;».
Εκείνη όταν ρώτησε «τι έκανα;» έλαβε την απάντηση «προσπάθησες να παρασύρεις έναν αστυνομικό».
  • Blog Archive