Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

ΗΠΑ: Αθώος μετά από 26 χρόνια στη φυλακή

Posted by ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ TΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΑΣ Κυριακή, Φεβρουαρίου 08, 2015

Χρειάστηκαν 26 χρόνια εγκλεισμού στη φυλακή για να αποδειχθεί η αθωότητα του Antony Caravella.  

Ήταν  20 χρονών όταν παγιδευμένος από 2 αξιωματικούς της αστυνομίας...
στη πόλη Miramar των ΗΠΑ οδηγήθηκε σε δίκη με τη κατηγορία του βιασμού και της βάρβαρης δολοφονίας της 58χρονης Ada Cox Jankowski. Η αστυνομία βρήκε στο πρόσωπο του 20 χρονου ένα "βολικό" δολοφόνο μιας και ο Antony Caravella ήταν ένα άτομο μειωμένης διανοητικής ικανότητας, με IQ 67.

Οι αξιωματικοί William Mantesta  και George Pierson, ξεμπερδεψαν ευκολα την υποθεση στέλνωντας έναν αθώο 26 χρόνια στη φυλακή. Η αθωότητα του Antony Caravella αποδείχθηκε μετά από DNA τεστ. 

 Ένα ομοσπονδιακό εφετείο απεφάνθη ότι οι αξιωματικοί της αστυνομίας Mantesta και Pierson πρέπει να πληρώσουν στον Antony Caravella  $7.000.000 άμεσα και συγκεκριμένα ο πλέον απόστρατος αξιωματικός Mantesta ευθύνεται για $4,000,000 δολάρια και ο επίσης πλέον απόστρατος Peirson ευθύνεται για $3,000,000.
  
Πολλοί αθώοι βρίσκονται στις φυλακές των ΗΠΑ θύματα του ύπερβάλλοντος ζήλου αστυνομικών που "έξιχνιάζουν" υποθέσεις που τους αποφέρουν προαγωγές στο επάγγελμά τους. Αυτό έρχεται σε αρμονία με τις δεκάδες δολοφονίες πολιτών από τους "σερίφηδες" των ΗΠΑ για ασήμαντη αφορμή. 




Eπιμέλεια, σχόλια και μετάφραση Σ. Α. για το Κίνημα Δεν Πληρώνω

Με πληροφορίες από: 
http://theantimedia.org/cops-framed-mentally-challenged-man-rape-murder-ordered-personally-pay-7000000/

  • Blog Archive