Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

Στα ...Κουφονήσια ...προσγείωσε την ... ΜΟΜΑ  ο υφυπουργός Άμυνας - απόστρατος υποστράτηγος-  Nίκος Τόσκας!

 Η εντυπωσιακή εξαγγελία του Υπουργού Άμυνας κ. Πάνου Καμμένου περί επανασύστασης της ΜΟΜΑ, προσέκρουσε, όπως ήταν αναμενόμενο,  στην Ευρωπαϊκή νομοθεσία περί ανταγωνισμού και οι φιλοδοξίες περί  ανάληψης τεχνικών  έργων κλπ ανά την Ελλάδα, ''ψαλιδίζονται'' στα απολύτως απαραίτητα κοινωνικής σημασίας τεχνικά έργα, που κατα πάγια πρακτική πάντα αναλαμβάνουν τοπικά οι...

Ένοπλες Δυνάμεις.

Την πραγματική διάσταση φαίνεται να δίνει  ο κ. Νίκος Τόσκας όταν ρωτήθηκε σχετικά από τον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι:
Δημοσιογράφος :Υπήρξε μια παρεξήγηση και σχετικά με την επανασύσταση της ΜΟΜΑ. Δεν ξέρω αν έχετε εικόνα...


Τόσκας: ''Υπάρχουν, λόγω της γεωγραφικής διαμόρφωσης της χώρας μας, μικρά νησιά, υπάρχουν ορεινές περιοχές, στις οποίες το οδικό δίκτυο ή τα γεφύρια είναι σε αθλία κατάσταση, γιατί και λεφτά δεν υπάρχουν, αλλά και γιατί εγκαταλείφθηκαν κάποιες περιοχές. Η ΜΟΜΑ θα επανασυσταθεί, όχι με τη μορφή που είχε τότε, γιατί τώρα υπάρχουν και δεσμεύσεις με την ΕΕ: Για παράδειγμα δεν μπορείς να μπεις σε διαγωνισμούς, όταν υπάρχουν δεσμεύσεις. Όμως, μπορείς να πας να φτιάξεις ένα δρόμο στα Κουφονήσια, σε ένα μικρό χωριό ή στις Οινούσες ή στην Πίνδο. Τέτοια έργα, με αυτεπιστασία, όπως λένε οι μηχανικοί, μπορούν να αναληφθούν''.

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
 

 Η επανασύσταση της ΜΟΜΑ.
«Μετά από τις τεράστιες καταστροφές στις διάφορες υποδομές της που υπέστη  η χώρα κατά την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου πολέμου  αλλά και του εμφυλίου πολέμου (1946-1949), το 1957  κλήθηκαν και οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας να συμβάλλουν στην ανασυγκρότηση της.
Γι αυτό το σκοπό  συγκροτήθηκαν στις έδρες των σπουδαιότερων νομών επτά Μικτές Ομάδες Μηχανημάτων Ανασυγκροτήσεως. Οι έδρες των επτά ΜΟΜΑ ανά τον Ελλαδικό χώρο ήταν στις πόλεις  Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Κρήτης, Πάτρα, Λαμία, Λάρισα, Ιωάννινα.
Οι ΜΟΜΑ ήταν κατασκευαστικές Μονάδες διοικητικά  και αναλάμβαναν την εκτέλεση έργων που τους ανέθετε η προϊσταμένη αρχή στο νομό της έδρας των ή σε γειτονικούς νομούς. Το προσωπικό των Μονάδων αποτελούνταν από αξιωματικούς και οπλίτες του  Μηχανικού, τεχνικά καταρτισμένους αλλά και με μικρό ποσοστό αξιωματικών από τα λοιπά  όπλα του Στρατού ή και κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων (Ναυτικό, Αεροπορία), καθώς επίσης και με πολιτικό μόνιμο ή με συμβάσεις τεχνικό προσωπικό (γραφείς, μηχανικοί, οδηγοί τεχνίτες, χειριστές μηχανημάτων, εργάτες κ.λ.π).
 

Μάλιστα, η συγκεκριμένη πολιτική απόφαση παρουσιάστηκε ως χαστούκι στους εργολάβους-κατασκευαστές, οι οποίοι είχαν πιέσει τα μέγιστα για να πετύχουν τελικά το κλείσιμο της ΜΟΜΑ, επί κυβερνήσεως Μητσοτάκη.
 

Σε αυτή την προπαγανδιστική τους προσπάθεια βοήθησε τα μέγιστα και το κόμμα του Μπόμπολα, το ΠΟΤΑΜΙ, καθώς σε ανακοίνωση τους άσκησαν δριμεία κριτική στην συγκεκριμένη απόφαση του ΥΠΕΘΑ.
 

Στην πραγματικότητα όμως  ο Στρατός δε θα παραγκωνίσει τους εργολάβους, αλλά θα αναλάβει την εκτέλεση διαφόρων έργων σε περιπτώσεις «έκτακτης ανάγκης» καλύπτοντας το κενό του κρατικού μηχανισμού και των Δήμων. Εκμεταλλευόμενος τη δωρεάν εργασία των φαντάρων: από τους αποφοίτους των πολυτεχνικών σχολών, τους χειριστές μηχανημάτων, τους φαντάρους με εξειδικευμένες οικοδομικές γνώσεις κλπ.

Αυτή είναι η "εθνική ανάπτυξη" των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: όπως και οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, στέλνουν τους νέους στον στρατό για να τους δουλεύουνε τσάμπα, φορτώνοντας τους και το οικονομικό βάρος της υποχρεωτικής στράτευσης. Παράλληλα, θα δίνουν δις ευρώ για όπλα και το 2% του ΑΕΠ για εξοπλισμούς.
 

Ουσιαστικά ο Π. Καμμένος συνεχίζει την πολιτική των προκατόχων, και ιδιαίτερα των Μεϊμαράκη-Βενιζέλου, οι οποίοι είχαν θεσμοθετήσει την ένταξη του Στρατού στην Πολιτική Προστασία, μετατρέποντας την περίοδο της υποχρεωτικής στράτευσης σε περίοδο άγριας εργασιακής μας εκμετάλλευση.
 

Μας ντύνουν λοιπόν υποχρεωτικά στα χακί για να μετατραπούμε σε κρέας στα κανόνια τους και για να εκμεταλλεύονται τη Μαύρη, Απλήρωτη Εργασία μας.
 

Να καθαρίζουμε τις παραλίες. Να μαζεύουμε σκουπίδια στους δήμους. Να ανοίγουμε δρόμους που πλημμύρισαν ή έκλεισαν από τα χιόνια. Να σβήνουμε φωτιές ή να αναλαμβάνουμε την πυρασφάλεια. 

Να κάνουμε τους υπηρέτες στις κατασκηνώσεις  των αξιωματικών και στις Λέσχες τους. Να καλύπτουμε θέσεις φαρμακοποιών-γιατρών στα νησιά της άγονης γραμμής.
 

Με αυτό τον τρόπο όμως οι φαντάροι καλύπτουν θέσεις εργασίας, συχνά μάλιστα εξειδικευμένης εργασίας.
 

Αντί λοιπόν να γίνονται προσλήψεις στο Δημόσιο, τρέχουν οι χαμάληδες στρατιώτες.
 

Έτσι όμως θα καταπολεμηθεί η ανεργία;
 

Ή αντίθετα με τη δική μας απλήρωτη εργασία εξοικονομούνται χρήματα για πολεμικές δαπάνες;
 

Από την άλλη μεριά αποκαλύπτεται τι σημαίνει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αναγνωρίζει το 

Χρέος και αναζητά τρόπους πληρωμής του, εντός της Ε.Ε. και του ΕΥΡΩ, ικανοποιώντας τους τοκογλύφους!
 

Χρέος που δεν προκάλεσε ο εργαζόμενος λαός αλλά καλείται να το καλύψει με ιδρώτα και αίμα, κυριολεκτικά!

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ
 

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

Diktiospartakos.blogspot.com
  • Blog Archive