Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Πρωτομαγιά στο πλευρό των απεργών της Coca Cola 3E

Posted by ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ TΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΑΣ Πέμπτη, Απριλίου 30, 2015
Η Διοίκηση της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών (Π.Ο.Ε.Ε.Π.), σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι: 
"χαιρετίζει το φετινό εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς και καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου να συμμετέχουν μαζικά στις κατά τόπους απεργιακές συγκεντρώσεις ...σε όλη την Ελλάδα.

Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι ημέρα σύμβολο της εργατικής τάξης και το μήνυμά της είναι επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε. Τώρα που η εργοδοσία και οι πολιτικοί σύμμαχοί τους αμφισβητούν ευθέως και σταθερά το δικαίωμα στην εργασία , προτείνουν ελαστικά ωράρια και ελαστικές αμοιβές, θέλουν να καταργήσουν τις συλλογικές συμβάσεις και τα εργασιακά δικαιώματα, το αίτημα για σταθερή και μόνιμη εργασία, για μείωση του χρόνου εργασίας επαναφέρει στην επικαιρότητα το μεγάλο μήνυμα του αγώνα για την καθιέρωση του 8ωρου που βάφηκε με το αίμα των απεργών εργατών του Σικάγου.

Την πρώτη Μάη δίνουμε βροντερό «παρών» στις απεργιακές συγκεντρώσεις και στέλνουμε το μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις ότι οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα δεν είναι διατεθειμένοι να μετατραπούν σε υποζύγια του κεφαλαίου και των μονοπωλίων.

Αντιστεκόμαστε στις «ορέξεις» πολυεθνικών όπως η CocaCola και καλούμε όλους τους εργαζόμενους να στηρίξουν τον αγώνα των απεργών της CocaCola κάνοντας μποϋκοτάζ στα προϊόντα της μέχρι να επαναλειτουργήσει το εργοστάσιο".


Ertopen
  • Blog Archive