Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ


Η ΠΓ του Κινήματος Δεν Πληρώνω καταδικάζει την παρουσία μελών του κόμματος μας  στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της δημοτικής παράταξης  του ΣΥΡΙΖΑ «Δύναμη Πολιτών Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας» που έγιναν την Τετάρτη 26/3/14.


Στην συγκέντρωση αυτή παρευρέθηκαν, παρά την αντίθετη ομόφωνη απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής του Κινήματος Δεν Πληρώνω,  οι Ηλίας Παπαδόπουλος, Ηλέκτρα Μπραβάκου, Γιάννης Δαμουλής, Κωνσταντίνος Δημητριάδης και Λεωνίδας Παπαδόπουλος, ο οποίος   ήταν και ομιλητής στη τελετή των εγκαινίων. 
Ο ως άνω ομιλητής μάλιστα μίλησε και με την ιδιότητα του αντιπροέδρου του Κινήματος Δεν Πληρώνω, χωρίς καμιά εξουσιοδότηση και παρά τις αντίθετες αποφάσεις των οργάνων του κόμματος.


Το Κίνημα Δεν Πληρώνω είχε από καιρό  αποσύρει την οποιαδήποτε συμμετοχή  μελών του καθώς και την στήριξη στη συγκεκριμένη παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ.

Αιτία υπήρξε η  αθέτηση, πάνω σε θέματα αρχών,  της οποιασδήποτε συμφωνίας,  καθώς  εμφανής ήταν η  προσπάθεια τους να μετατρέψουν το Κίνημα Δεν Πληρώνω σε νεροκουβαλητή του ΣΥΡΙΖΑ κερδοσκοπώντας  στην ευρύτατη αποδοχή  του Κινήματος μας  στο λαό.

Ο Σύριζα πάντα προσπαθούσε να ενσωματώσει ή να διαλύσει το Κίνημα μας με διάφορους τρόπους. 

Το Κίνημα Δεν Πληρώνω πάντα πάλευε και παλεύει πάνω σε θέματα αρχών ενάντια στα μεγάλα συμφέροντα . Ο ανειρήνευτος αγώνας μας για ελεύθερους δρόμους χωρίς διόδια, για ελεύθερη πρόσβαση όλων των πολιτών στα δημόσια κοινωνικά αγαθά (παιδεία, υγεία, ρεύμα, νερό κλπ) και για πολιτική ανατροπή του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος, έμπαινε εμπόδιο στην πολιτική παζαρεμάτων του Σύριζα με τους ισχυρούς.

Την ώρα που τα μέλη του Κινήματος Δεν Πληρώνω οδηγούνταν στα δικαστήρια από το κράτος των μεγαλοεργολάβων,  πρωτοκλασάτα στελέχη του Σύριζα έδιναν «γη και ύδωρ»  σε συναντήσεις με τους μεγαλοεργολάβους διώκτες του Κινήματος μας. 


Οι πράξεις πολιτικής ανυπακοής του Κινήματος Δεν Πληρώνω που μας οδήγησαν σε δεκάδες δίκες, ταυτόχρονα αύξησαν την αποδοχή μας  σε ευρύτατα στρώματα της κοινωνίας.

Δεν είναι καθόλου τυχαίος ο χρόνος που επιλέχτηκε για να επιτεθεί ο Σύριζα στο Κίνημα μας.   
Είχαμε δύο φορές απόπειρες  προσάρτησης ή διάλυσης  ενάντια στο Κίνημα  Δεν Πληρώνω   παραμονές εκλογών.  Την πρώτη, τις παραμονές των εκλογών του 2012 και την πρόσφατη, τώρα,  λίγο πριν τις δημοτικές και τις ευρωεκλογές.


Το Κίνημα Δεν Πληρώνω κάνει τις οποιεσδήποτε συμμαχίες του πάντα πάνω σε αρχές και αποκλειστικά  μέσα από συλλογικές διαφανείς διαδικασίες  των  αρμοδίων  οργάνων του κόμματος.


Το Κίνημα Δεν Πληρώνω στέκεται αταλάντευτα ενάντια στις λογικές και τα άτομα  που προωθούν πρακτικές διάλυσης και ενσωμάτωσης μας  σε κόμματα διαχείρισης ενός παρακμασμένου συστήματος  που έχει οδηγήσει σε όλεθρο ολόκληρη την κοινωνία.


Κύριος γνώμονας  είναι το καλό του 99% του λαού και όχι οι όποιες μικροπολιτικές σκοπιμότητες και προσωπικές φιλοδοξίες  κάποιων ατόμων.


Για την Π.Γ. του Κινήματος  Δεν Πληρώνω


Ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής 


Βασίλης Παπαδόπουλος
 www.kinimadenplirono.eu
epitropes2010@gmail.com
τηλ. 6946738344
211 0192839
  • Blog Archive