Σάββατο 26 Απριλίου 2014

ΔΙΟΔΙΑ: Ο ΝΟΜΟΣ ΒΟΡΙΔΗ- ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΑΚΟΜΗ

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Σάββατο, Απριλίου 26, 2014


ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΑΞΟΥΜΕ ΕΛΑΤΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ  τηλ.2110192839

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 82 τεύχος Α στις 10 Απριλίου 2012 :
Με τον ίδιο νόμο πέρασαν και την κατάργηση του προστίμου των 21 εκ. ευρώ της Νέα Οδός
Από το άρθρο 143:
2. Μετά το τέλος της παρ. 12 του άρθρου 34 του ν. 2696/1999 (Α ́ 57) προστίθεται παράγραφος 12Α, ως εξής:

«12Α. Απαγορεύεται η καθ’ οιονδήποτε τρόπο κατάληψη μέρους ή ολόκληρου του οδοστρώματος και των εγκατεστημένων σε αυτό σταθμών διοδίων των αυτοκινητοδρόμων, καθώς και η παρεμπόδιση ή διακοπή (μερική ή ολική) της λειτουργίας των σταθμών διοδίων με οποιονδήποτε τρόπο. Αυτοί που παραβαίνουν με πρόθεση τη διάταξη του προηγούμενου εδαφίου τιμωρούνται με τις ποινές της παραγράφου 1 του άρθρου 292 του Ποινικού Κώδικα.»

5. Το τελευταίο εδάφιο της παρ. 10 του άρθρου 29 του ν. 2696/1999 (Α ́ 57) «Κύρωση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας», όπως αυτή προστέθηκε με την παρ. 2 του άρθρου 17 του ν. 3920/2011 (Α ́ 33), αντικαθίσταται ως ακολούθως:...



«Η βεβαίωση της παράβασης γίνεται από τα αρμόδια αστυνομικά όργανα που τη διαπιστώνουν είτε αυτοπροσώπως είτε μέσω τεχνικών ή ηλεκτρονικών μέσων, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παράγραφο 4 του άρθρου 104 του παρόντος.»


Με τον ίδιο νόμο πέρασαν και την κατάργηση του προστίμου των 21 εκ. ευρώ της Νέα Οδός (είχε επιβληθεί επειδή δεν είχε πλήρη οικοδομική άδεια) και την κατάργηση του ελέγχου των πολεοδομιών!




Άρθρο 142 Πολεοδομικές ρυθμίσεις

1. Στο τέλος της παραγράφου 5 του άρθρου τέταρτου του ν. 3555/2007 (Α ́ 81) προστίθεται εδάφιο ως εξής:

«Οι εγκρίσεις μελετών εφαρμογής Σταθμών Εξυπηρέτησης Αυτοκινήτων (Σ.Ε.Α.), Κέντρων Διοίκησης Αυτοκινητοδρόμων (Κ.Δ.Α.) και Σταθμών Διοδίων (Σ.Δ.) που έγιναν πριν την έναρξη ισχύος του ν. 2300/1995 (Α ́ 69), επέχουν θέση οικοδομικής άδειας και οι εγκαταστάσεις που κατασκευάσθηκαν βάσει αυτών θεωρούνται νόμιμες από κάθε άποψη εφόσον πληρούν τους όρους των αντίστοιχων εγκεκριμένων μελετών. Αποκλειστική αρμοδιότητα για τον έλεγχο νομιμότητας των κάθε φύσης κτηριακών έργων και των επ’ αυτών εργασιών και λοιπών εγκαταστάσεων που ανεγείρονται, επισκευάζονται, αξιοποιούνται, χρησιμοποιούνται ή παραχωρούνται στα πλαίσια σύμβασης παραχώρησης και την επιβολή οποιασδήποτε κύρωσης σχετικής με αυτά έχει το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.»
_____________________________________________________________________________________


Οι πολυεθνικοί και ντόπιοι μεγαλοεργολάβοι, με πρωτοπαλλήκαρα τον ανεπάγγελτο Ρέππα και τον τσεκουροφόρο Βορίδη, νομοθέτησαν προκειμένου να καταστείλουν και να ποινικοποιήσουν τη δράση του Κινήματος Δεν Πληρώνω.

Με φωτογραφικές διατάξεις λοιπόν, ο Βορίδης, ήρθε να συμπληρώσει την ντροπολογία του Ρέππα, ποινικοποιώντας τις διαδηλώσεις του Κινήματος Δεν Πληρώνω με τουλάχιστον 3-6 μήνες φυλάκιση για όποιους συμμετέχουν στις δράσεις ανοιγμάτων διοδίων με σκοπό την ελεύθερη διέλευση των οδηγών.

Επίσης κουρελιάζοντας στην κυριολεξία τα ανθρώπινα δικαιώματα και κάθε έννοια συνταγματικής νομιμότητας, επέτρεψε στις ιδιωτικές εταιρίες εκμετάλλευσης των εθνικών μας δρόμων, να χρησιμοποιούν το φωτογραφικό υλικό από τις κάμερες τους προκειμένου να πιστοποιείται η παράβαση του ΚΟΚ, λόγω της άρνησης πληρωμής διοδίων.

Η νέα αυτή χούντα, νομοθετεί, προς αποκλειστικό συμφέρον των μεγαλοεργολάβων, απομυζώντας τον ελληνικό λαό, ο οποίος έχει κατασκευάσει τις εθνικές οδούς από το 1952 και τις συντηρεί με πανάκριβα τέλη κυκλοφορίας, με τέλη στα καύσιμα, κρατήσεις υπέρ ΤΕΟ στα ασφάλιστρα του αυτοκινήτου, την άμεση φορολογία κλπ.

Το Κίνημα Δεν Πληρώνω κατάφερε σημαντικά πλήγματα στον παράνομο πλουτισμό των μεγαλοεργολάβων εις βάρος του λαού, εδώ και τρία χρόνια, με τον συνεχή και αταλάντευτο αγώνα του, αποτελώντας γροθιά στο στομάχι αυτής της συμπαιγνίας.

Ενημερώνουμε λοιπόν, όλους τους ενδιαφερόμενους, ότι το Κίνημα Δεν Πληρώνω, δε θα καταθέσει τόσο εύκολα τα όπλα!
Δηλώσαμε ότι το τσεκούρι του Βορίδη θα του γυρίσει μπούμερανγκ και αυτό ΔΕΝ αποτελεί προεκλογική εξαγγελία!
Το Κίνημα Δεν Πληρώνω, αποτελεί την πιο δυναμική αντιπολίτευση στα σχέδια της κυβέρνησης της τρόικα, έμπρακτα και στο δρόμο, εδώ και τρία χρόνια, με απτά αποτελέσματα και νίκες, και μετά τις εκλογές θα συνεχίσουμε ακόμα πιο αναβαθμισμένοι να αγωνιζόμαστε μέχρι την τελική νίκη!
Ακούτε την ηρεμία πριν από την καταιγίδα;
Οι άδικοι νόμοι καταργούνται στην πράξη από τη δράση του λαού!
Πήρατε την απάντηση σας στην Κερατέα, πήρατε την απάντησή σας στα χαράτσια της ΔΕΗ, θα πάρετε την απάντησή σας στα χρυσορυχεία! Θα σας νικήσουμε κατά κράτος σε όλα τα μέτωπα αλλά και συνολικά!
Ήδη προετοιμάζουμε την ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ μας σε Νομικό και Κινηματικό επίπεδο στο μέτωπο των διοδίων!
Έχουμε εγερθεί και μας φαίνεστε πολύ μικροί!

www.kinimadenplirono.eu
ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ

  • Blog Archive