Κυριακή 27 Απριλίου 2014

OI ΒΑΣΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ

Posted by ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ Κυριακή, Απριλίου 27, 2014


           ΒΑΣΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ      


ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ - ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ – ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΓΧΩΡΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΣΕ ΛΑΪΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ - ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ
Ø Δεν πληρώνουμε την κρίση τους – Δεν πληρώνουμε το χρέος τους - Ολοκληρωτική διαγραφή του χρέους.
Ø Κατάργηση όλων των χαρατσιών που επιβάλλει η χούντα των τραπεζιτών στους πολίτες για την αποπληρωή του τοκογλυφικού χρέους.
Ø Κανένα περιουσιακό στοιχείο του λαού στα χέρια των τραπεζιτών και των πολυεθνικών – Διαγραφή των χρεών των συμπολιτών μας στις τράπεζες – Εθνικοποίηση της Κεντρικής Τράπεζας της Ελλάδος - Εθνικοποίηση των μεγάλων εμπορικών και επενδυτικών τραπεζών κάτω απο τον έλεγχο του λαού χωρίς αποζημίωση.
Ø Εθνικοποίηση των μεγάλων μονάδων παραγωγής αγαθών και παροχής υπηρεσιών χωρίς αποζημίωση – Στελέχωση νευραλγικών τομέων της οικονομίας που υπολειτουργούν, με ανθρώπινο δυναμικό το οποίο είναι ανενεργό, (υγεία, παιδεία κ.α.), με αποτέλεσμα την τόνωση της απασχόλησης και την κάλυψη της εγχώριας ζήτησης – Ενεργοποίηση της εγχώριας αγροτικής παραγωγής με βάση τις ανάγκες του λαού για υψηλής ποιότητας διατροφική κάλυψη.
Ø Κατάργηση της κρατικής επιχορήγησης: Στην περίπτωση που το Κίνημα Δεν Πληρώνω μπει στη Βουλή, η οποιαδήποτε κρατική επιχορήγηση θα επισταφεί στο λαό μέχρι το τελευταίο ευρώ (λαϊκά συσσίτια, ξενώνες για αστέγους, αλληλεγγύη σε απεργιακούς αγώνες εργαζομένων, αλληλεγγύη σε ανέργους κ.λ.π.) με απόλυτα διαφανή τρόπο όπως θα προκύπτει απο τις ανοιχτές διαδικασίες του κινήματος.
Ø Κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών και της βουλευτικής ασυλίας.
Ø Απόδοση ευθυνών σε όλους τους υπαίτιους της εξαθλίωσης μας, μέσα από μια δικαιοσύνη που θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα του λαού.


ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΓΑΘΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ – ΠΡΟΝΟΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ – ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.
Ø    Κατάργηση όλων των διοδίων της χώρας - Ελεύθεροι και ασφαλείς δρόμοι για όλους.
Ø Δωρεάν μετακινήσεις - Ελεύθερη πρόσβαση στα μέσα μαζικής μεταφοράς για όλους. Δημιουργία χώρων στάθμευσης χωρίς την καταβολή αντιτίμου.
Ø Κανένα νοικοκυριό χωρίς ρεύμα - Απαγόρευση κοψίματος ρεύματος από οποιοδήποτε νοικοκυριό - Δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα για τους ανέργους, τις φτωχές και τις πολύτεκνες οικογένειες. 100% Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού κάτω από λαϊκό έλεγχο.
Ø Κατάργηση του εισιτηρίου των 5 ευρώ και της οποιασδήποτε οικονομικής συμμετοχής των ασθενών στα δημόσια νοσοκομεία – Δημόσιο δωρεάν υψηλού επιπέδου σύστημα υγείας για όλους - Δημόσια δωρεάν υψηλού επιπέδου ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους.
Ø Υψηλού επιπέδου δημόσια δωρεάν παιδεία για όλους - Ελεύθερη πρόσβαση στην εκπαίδευση κάθε βαθμίδας για όλο το λαό – Ακύρωση του νόμου περί κατάργησης του ασύλου στα εκπαιδευτικά ιδρύματα – Δωρεάν βιβλία σε κάθε βαθμίδα – Δωρεάν στέγαση και σίτιση για τους φοιτητές.
Ø Κανένας άνθρωπος χωρίς στέγη και τροφή - Δημιουργία ξενώνων και λαϊκών συσσιτίων για όλους τους αστέγους, φτωχούς συμπολίτες μας και όσους έχουν ανάγκη.
Ø Δωρεάν θέρμανση για τους ανέργους, τις φτωχές και πολύτεκνες οικογένειες - Δωρεάν και καθαρό νερό για όλους. 100% Δημόσια Εταιρία Παροχής Ύδατος κάτω από λαϊκό έλεγχο. Οι πηγές και ο υδάτινος ορίζοντας της χώρας ανήκει σε όλους μας.
Ø Κατοχύρωση των δικαιωμάτων των ΑΜΕΑ, των πεζών και των ποδηλατιστών. Δημιουργία ασφαλούς οδικού δικτύου με ειδικές προβλέψεις για όλες τις ειδικές ομάδες.
Ø Κατάργηση του εισιτηρίου στους δημόσιους χώρους πολιτισμού. Η πολιτισμική κληρονομιά ανήκει σε όλους μας.
Ø Ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες και τις ακτές για όλο το λαό - Κατάργηση οποιουδήποτε εισιτηρίου και ξερίζωμα των καγκέλων της ντροπής - Κατάργηση του διατροφικού κώδικα (codex alimentarius).

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ – Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ.
Ø Εμβάθυνση της συνεργασίας μας με κινήματα που δραστηριοποιούνται ήδη ανά τον κόσμο στη βάση του Κινήματος Δεν Πληρώνω (Ισπανία, Ιταλία, Σουηδία, Ν. Αφρική κ.α.) με στόχο τη χειραφέτηση των λαών και τη δημιουργία ενός διεθνούς ρεύματος ανατροπής της καπιταλιστικής βαρβαρότητας – Δημιουργία ενός διεθνούς δικτύου αλληλεγγύης των λαών ως μέσο αντεπίθεσης και εγκαθίδρυσης μιας παγκόσμιας κοινωνίας με κέντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του.
τηλ. επικοινωνίας: 211 0192839
e-mail: epitropes2010@gmail.com


www.kinimadenplirono.eu
  • Blog Archive